Z programu bohoslužeb a dalších aktivit arcibiskupa Michala v srpnu 2024

3. 8. 2024 Arcibiskup pražský a českých zemí Michal sloužil sv. liturgii v monastýru sv. Cyrila a Metoděje v Hořovičkách. Po bohoslužbě vladyka s bratry navštívil schiigumenu Nektarii, aby jí popřál k jejím 85. narozeninám.

4. 8. 2024 V 6. neděli po Padesátnici v den svátku sv. Marie Magdaleny arcibiskup Michal sloužil sv. liturgii v monastýru sv. Cyrila a Metoděje v Hořovičkách.

9. 8. 2024 V den svátku sv. velkomučedníka Panteleimona se Jeho Vysokopřeosvícenost Michal, arcibiskup pražský a českých zemí, modlil při liturgii v monastýru svatých Cyrila a Metoděje v Hořovičkách.

11. 8. 2024 V 7. neděli po Padesátnici vladyka Michal sloužil sv. liturgii v monastýrském chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Hořovičkách.

15. – 17. 8. 2024 Arcibiskup Michal se modlil při každodenních bohoslužbách v monastýru sv. Cyrila a Metoděje v Hořovičkách.

18. 8. 2024 V 8. neděli po Padesátnici a v předvečer svátku Proměnění Páně vladyka Michal sloužil sv. liturgii v chrámu Proměnění Páně v Liberci. Na závěr bohoslužby arcibiskup vyjádřil hlubokou vděčnost duchovnímu správci chrámu, všem přítomným duchovním a farníkům za jejich obětavou službu a věrnost církvi.

19. 8. 2024 V den svátku Proměnění Páně arcibiskup pražský a českých zemí Michal navštívil monastýr Proměnění Páně v Těšově, kde sloužil sv. liturgii spolu s emeritním metropolitou Kryštofem a bratry monastýru.

24. 8. 2024 Vladyka Michal navštívil PCO Železný Brod, kde sloužil sv. liturgii v chrámu sv. Jana Křtitele spolu s duchovním správcem prot. Josefem Brožkem a dalšími duchovními PPE.

25. 8. 2024 V 9. neděli po Padesátnici arcibiskup Michal sloužil sv. liturgii v monastýru sv. Cyrila a Metoděje v Hořovičkách.

28. 8. 2024 V den svátku Zesnutí přesvaté Bohorodice arcibiskup Michal sloužil sv. liturgii v chrámu zasvěceném tomuto svátku na Olšanských hřbitovech spolu s početnými duchovními a za přítomnosti velkého množství věřících.